ATB Automation logo

Samenwerking en plezier met Stöber

Datum: 6 augustus 2018

Mountainbiker Rene Stober kantoor Mountainbike groep Fietsentrailer Finish mountainbike event

Het is alweer even geleden, maar zaterdag 9 juni j.l. was het weer zover! Het jaarlijks terugkerende evenement “Stöber im Motion”, het Mountainbike-event georganiseerd door Stöber uit Pforzheim. Pforzheim ligt midden in het Schwarzwald in Duitsland. Een groot natuurgebied dat zich uitstekend leent voor uitdagende Mountainbike-Touren.

Meestal ga ik voorafgaand aan dit event een paar dagen van te voren al naar Stöber om deze dagen te gebruiken voor technische training en om complexe technische uitdagingen te bespreken. Zaken te testen en wijzigingen op het gebied van software/hardware door te spreken. En tja waar kan dit nog beter dan bij Stöber zelf, een prachtige technische speeltuin.

Zelf heb ik goed contact met onze vaste technische contactpersoon: Thilo Dauth. Niet enkel op het zakelijke vlak, omdat we samen onze passie delen is hij ook privé inmiddels een goede vriend.

Na een dag training spreken we dan ook ’s avonds af om samen te gaan eten en daarna nog een ‘ronde’ te maken op onze bikes door de bergen van het Schwarzwald.

En dan is het eindelijk zaterdag 9 juni. De wekker gaat al vroeg af (om 6:00 uur). Het is verzamelen tussen 7:00 – 7:30 uur net buiten Pforzheim, waar we onder het genot van een kop koffie en een Bretzel onze startnummers in ontvangst nemen.

Van daaruit worden we met een bus naar de start van de tour gebracht, ditmaal geen rondtour net als vorig jaar dus. De fietsen worden snel in de aanhanger geladen en wij stappen de bus in, op weg naar de start.

Bij de start aangekomen, worden er 3 groepen geformeerd, te weten de “Experte” groep, de “Easy” groep en de “E-bike” groep. Zelf doe ik mee met de “Experte” groep, dit houdt in dat de tour een lengte heeft van ongeveer 60 km met 1700 hm die moeten worden overwonnen.

Tijdens de tour zijn nog 2 wedstrijdonderdelen opgenomen, namelijk 3 km met 300 hm met tijdsmeting en lopend over een afstand van 250 meter met een stijgingspercentage van 30% met je fiets op je rug. En ik kan je verzekeren, gegarandeerd verzuring van je beenspieren!

Voor de inwendige mens wordt altijd goed gezorgd, tussendoor zijn er drinkpauzes (en nee geen bier ook al zijn we in Duitsland… J) en tussen de middag lekkere broodjes.

Na een dag klimmen, zweten en vooral veel lol hebben met elkaar, trotseren we de laatste klim en zijn we bij de finish aangekomen, waar nu wel het koude bier op ons wacht. Als afsluiting wordt hier de honger gestild en vindt de prijsuitreiking plaats! 

Stöber hartelijk bedankt voor deze geweldige dag, ik zou zeggen: volgend jaar weer!


Geplaatst door: René Rauw

Rene Rauw


+31 297 38 05 65
rene@atbautomation.eu



0 reacties

Plaats een reactie

  • Snelle reactie, korte lijnen
  • Gerenommeerde fabrikanten
  • Diepgaande productkennis
  • Hoge leverbetrouwbaarheid

Wij leveren draaikranslagers, schudelementen, kettingspanners en riemspanners uit voorraad en we hebben tevens kegelwielkasten, servoreductoren en elektromechanische actuators in ons assortiment.


Hiernaast selecteren en bieden we de juiste componenten en systemen aan voor motion control oplossingen, zoals servomotorreductoren, lineaire servoactuators tot aan complete XYZ cartesische systemen.

22
apr
Marcel Goes Sales Engineer Stober servosystemen

10 redenen waarom OEM'ers kiezen voor Stöber servosystemen

Het aanbod van producenten van servo aandrijvingen is groot... zeg maar zeer groot. Niet zo gek gezien het feit dat automatisering met flexibel in te...

Lees blog

Laden...

Zoeken

Laden...