ATB Automation logo

Wat is internationale communicatie toch waardevol!

Datum: 28 september 2017

Rosta internationale salesmeeting Rosta fabriek Rosta  fun1 Rosta  fun Rosta_fabriek_Zwitserland

Dat is nog eens een kop van een blog, maar wat bedoel ik daar nu precies mee? Ik zal dit zo optimaal mogelijk proberen te verwoorden. Ik ben benieuwd of jullie lezers het met mij eens zijn.

De internationale salesmeeting bij ROSTA

ROSTA is één van de kernleveranciers van ATB Automation. Al meer dan 30 jaar voor onze Belgische vestiging en sinds 2006 zijn we de trotse importeur voor de gehele Benelux. Op 4 en 5 september was het weer zover, de internationale salesmeeting bij ROSTA in Zwitserland vond weer plaats. Met deelnemers uit de gehele wereld praten over diverse applicaties, ervaringen, marktontwikkelingen en hoe de communicatie in de wereld verandert. Face-to-face contact is natuurlijk altijd gebleven, maar tegenwoordig is naast de telefoon het internet en social media als communicatiemiddel niet meer weg te denken. Vroeger was de fax de enige manier om op een snelle manier een document/ dossier op je bureau te krijgen. De fax is nu een zeldzaamheid en is zo goed als verdwenen, alhoewel er soms nog wel eens een gedigitaliseerde variant op mijn scherm verschijnt! Waarschijnlijk omdat we ons faxnummer nog altijd vermelden op onze website en op ons briefpapier. Maar ook dit zal verdwijnen op de website en op het briefpapier, want we willen natuurlijk wel blijven meegaan met de tijd.

Enfin, de internationale salesmeeting bij ROSTA. Er zijn deelnemers aanwezig vanuit China, Japan, USA, Australië, Canada en andere delen van Europa. Naast alle presentaties was er vooral ruimte voor onderlinge communicatie. Het blijkt toch dat de verschillen groot zijn. Alle bedrijven zijn succesvol, gezond en een ieder doet dit op zijn eigen manier. Ik merk op dat ATB Automation voor haar omvang heel ver is in digitalisering en automatisering. Niet alleen van de administratieve processen, maar ook van de communicatieprocessen. Onze conversie op de website is zeer hoog. Dit houdt in dat er heel veel verkeer en activiteit is op de website van ATB Automation, maar ook dat er een toenemende hoeveelheid goed gekwalificeerde aanvragen binnenkomt. Dit is ook altijd ons doel geweest en inmiddels hebben we de bevestiging van onze overtuiging gekregen. 



De digitale wereld en persoonlijk contact

We merken allemaal dat de wereld steeds digitaler wordt. In veel gevallen wordt dit ook als makkelijk ervaren en worden veel zaken digitaal afgehandeld. Het is niet alleen de digitale wereld die ons ondersteunt, maar we moeten ons bewust blijven van de nut van het persoonlijke contact. Dit was ook weer een bevestiging tijdens de salesmeeting van ROSTA. Het zijn niet alleen commodity producten zoals kettingspanners, maar als we met klanten praten over schudgoten en motorfundaties moeten alle technische skills uit de kast worden gehaald. Alleen op deze manier kunnen we onze klanten mooie oplossingen bieden. Dit kan zowel telefonisch als met face-2-face afspraken het beste worden bewerkstelligd. Hierbij is een persoonlijke en goede klantrelatie de sleutel tot succes.

ROSTA maakt de mooiste producten met onverwoestbare kwaliteit, waardoor we geen energie verliezen aan service activiteiten en altijd vooruit kunnen kijken naar nieuwe applicaties. Van over de gehele wereld zijn er interessante applicaties getoond, waarbij technische ondersteuning van “ons soort bedrijven” noodzakelijk bleek te zijn. Dit is natuurlijk fantastisch en toegevoegde waarde ‘pur sang’. Vanuit de historie is de Benelux natuurlijk bekend om haar handelsactiviteiten, maar door techniek zijn we ook wereldberoemd geworden. Die voorsprong moeten we blijven behouden om voorop te kunnen blijven lopen. 

Digitalisering is noodzakelijk om de focus op persoonlijk klantencontact te behouden en om hierin te kunnen excelleren. Dit is wereldwijd niet anders en is weer een wijze les geweest. Misschien is de digitalisering nog niet overal op hetzelfde niveau, maar dit is slechts een kwestie van tijd. Alle internationale succesverhalen van ROSTA zijn uiteindelijk gebaseerd op persoonlijk contact en heel veel toegevoegde waarde op technisch gebied.

Naast het zakelijke gedeelte van de meeting was het ook een prettig samenzijn. Een perfect georganiseerde meeting met een goede balans tussen presentaties en fun.  

Over 2 jaar bestaat ROSTA 75 jaar, ik kijk er nu al naar uit!


Geplaatst door: Olaf van de Ven

Olaf van de Ven


+31 297 38 05 52
olaf@atbautomation.eu

Olaf van de Ven is sinds januari 2012 managing director bij ATB Automation. Zijn loopbaan startte Olaf bij ATB in 1996 als sales engineer en is uiteindelijk als manager power transmission verantwoordelijk geworden voor verkoopactiviteiten van de mechanische aandrijvingen van onder meer Torriani, Rosta, Tandler, ADE en NEFF.



0 reacties

Plaats een reactie

  • Snelle reactie, korte lijnen
  • Gerenommeerde fabrikanten
  • Diepgaande productkennis
  • Hoge leverbetrouwbaarheid

Wij leveren draaikranslagers, schudelementen, kettingspanners en riemspanners uit voorraad en we hebben tevens kegelwielkasten, servoreductoren en elektromechanische actuators in ons assortiment.


Hiernaast selecteren en bieden we de juiste componenten en systemen aan voor motion control oplossingen, zoals servomotorreductoren, lineaire servoactuators tot aan complete XYZ cartesische systemen.

22
apr
Marcel Goes Sales Engineer Stober servosystemen

10 redenen waarom OEM'ers kiezen voor Stöber servosystemen

Het aanbod van producenten van servo aandrijvingen is groot... zeg maar zeer groot. Niet zo gek gezien het feit dat automatisering met flexibel in te...

Lees blog

Laden...

Zoeken

Laden...